هادی اسلامی اگر هنوز زنده بود امروز ۸۴ ساله میشد. مردِ نجیب و قهرمانِ محجوب سینمای ایران. مردی که چشمانِ نافذش، سیمای جذاب و مردانهاش، قامت استوار و صدایِ خاصش، هیچگاه از یاد نخواهد رفت.
هادی اسلامی در عمر کوتاه خود، کوشید تا هنرمندی فعّال باشد؛ او که از تئاتر برآمده بود، هیچگاه این هنر را رها نکرد و حتی قصد داشت، پس از سالها دوباره نمایش «زیر گذر لوطی صالح» را به روی صحنه ببرد که دست تقدیر، مانعش شد.
در سینما نیز در طول دهه شصت و سالهای آغازین دهه هفتاد، فیلمهای بسیاری بازی کرد که از برجستهترین آنها میتوان به «سرب» (مسعود کیمیایی)، «خواستگاری» (مهدی فخیمزاده)، «اتوبوس» (مرحوم یدالله صمدی) اشاره کرد. اسلامی از نسل بازیگرانی بود که نهتنها برای صحنه تئاتر و فضای فیلم، حرمتِ بسیار قائل بودند، بلکه آنها را جاهایی مقدس میدانستند؛ او گفته بود «برای شخص من، صحنه تئاتر و سینما با محراب مسجد فرقی ندارد و این تقدّسی است که برای حرفهام قائل میشوم»
در کارنامه بازیگریِ هادی اسلامی شاهنقشِ «نوریِ» فیلم «سرب» مسعود کیمیایی بهچشم میخورد؛ نقشِ یک قهرمان تمامعیار که اسلامی برای بازیِ درخشانِ آن، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در هفتمین جشنواره فیلم فجر شده بود.
همچنین باید از نقش «نعمت» در فیلم «اتوبوس» روانشاد یدالله صمدی نام برد که هادی اسلامی برای بازیِ آن، لوح زرّین بهترین بازیگر نقش اول مرد را از چهارمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.
در کنار اینها، روانشاد اسلامی برای بازی در «طعمه» به کارگردانی فرامرز صدیقی نیز نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در یازدهمین جشنواره فیلم فجر شده بود. اما به جز این سه فیلم، هادی اسلامی فیلمهای دیگری هم دارد که اگرچه توفیقاتِ جشنوارهای نداشتهاند، اما در خاطر تماشاگران ماندگار شدهاند.
هادی اسلامی ۱۷ آبان ۱۳۱۸ در محله پامنار، تهران به دنیا آمد.
او در سال ۱۳۴۶ نمایشنامه زیرگذر لوطی صالح را به صحنه برد که با موفقیت فراوان روبرو شد.
او در چهارمین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۴، برنده جایزه بهترین بازیگر مرد برای فیلم اتوبوس شد.
هادی اسلامی برنده جایزه بهترین بازیگر مرد (سرب) جشنواره بینالمللی فیلم نیویورک در سال ۲۰۰۴ شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت